Finsk rundbold

Del på email
Videresend til kollega

Formål

At skabe bevægelse og samarbejde gennem et boldspil.

Rekvisitter

Kegler, tennisbold og rundboldbat.

Sådan gør du

Lav bane

Placer fire kegler i en firkant, med en passende løbeafstand imellem hver kegle.

Del hold

Underviseren deler deltagerne ind i to hold. Det ene hold starter ”inde” og det andet hold starter ”ude i marken” som i almindelig rundbold.

Indeholdet starter

Første deltager fra indeholdet, skyder til tennisbolden med rundboldbattet.

Deltageren som skyder

Deltageren løber alt hvad personen kan, rundt om så mange kegler som muligt. Når personen når til den sidste kegle, skal vedkommende hoppe med samlede ben over medspillerne, som i mellemtiden har lagt sig på ryggen på en række.

Udeholder

Udeholdet skal imens have bolden hurtigst muligt ind til opgiveren, men inden bolden må kastes derind, skal bolden trilles gennem en tunnel, som udeholdet har dannet ved at stille sig op på en række med spredte ben. Den sidste i rækken, må kaste bolden ind til opgiveren, som så skal råbe STOP.

Point

Eleven som skød skal nu stoppe op, og indeholdet får ét point for hver kegle, samt person eleven har passeret.

Næste deltager

Nu er det næste deltagers tur.

8.jpg

Tid

Der spilles på tid, så hvert hold får lige meget tid “ude i marken” som “inde”. God fornøjelse!

Beskrivelse

Placer fire kegler i en firkant, med en passende løbeafstand imellem, som skal danne rammen om banen. Underviseren deler deltagerne ind i to hold. Det ene hold starter ”inde” og det andet hold starter ”ude i marken” som i almindelig rundbold. Første deltager i rækken, fra holdet som er ”inde”, skyder til tennisbolden med et rundboldbat. Derefter løber eleven ud på banen og rundt om de fire kegler. Når deltageren har rundet den sidste kegle, skal personen hoppe, med samlede ben, over medspillerne, som i mellemtiden har lagt sig på ryggen på en række. Udeholdet skal imens fange bolden, og hurtigst muligt, få den ind til opgiveren. Men inden bolden må kastes ind til opgiveren, skal bolden trilles gennem en tunnel, som udeholdet har dannet ved at stille sig op på en række med spredte ben. Den sidste i rækken, må kaste bolden ind til opgiveren, som så skal råbe STOP. 
Deltageren fra indeholdet skal nu stoppe op. Personens hold får derefter ét point for hver kegle deltageren har passeret samt antallet af elever som personen er hoppet over. Deltageren går nu bag i køen, og nu er det næste mand i rækkens tur. Der spilles på tid, så hvert hold har lige lang tid inde og ude. 

Variation

Almindelig rundbold.