Mønstre med ærtepose

Del på email
Videresend til kollega

Rekvisitter

Ærtepose – 1 stk. Kan varieres med store, små eller bløde bolde.

Sådan gør du

Mønstre med ærtepose

I en kreds af syv til tolv personer kaster den første person en ærtepose til en af de andre i kredsen. Dog ikke til de nærmeste sidemakkere.

Mønster af kastebaner

Den næste kaster ligeledes og dermed er de begyndt på et mønster af kastebaner mellem medlemmerne som de må huske indtil der forekommer et mønster, og alle i kredsen har både modtaget og afleveret ærteposen.

Alles forståelse af mønstret

Det er vigtigt, at alle er med på, hvornår man begynder på hele mønstret igen, og den første mand igen står med ærteposen.

Endnu en ærtepose

Når mønstret kører og alle er bekendt med, hvem de modtager fra og hvem de afleverer til, er det muligt at sætte endnu en ærtepose i cirkulation efter samme princip. Altså den anden ærtepose starter også hos ‘den første person’ i kredsen.

Flere ærteposer i spil

Når kredsen af medlemmer magter denne opgave kan der sættes endnu flere poser i spil. Både koncentration, opmærksomhed og timing skærpes, hvis foretagendet lykkes.

Tabte ærteposer

Det er vigtigt at påpege, at tabte ærteposer ikke forsøges kæmpes i spil igen. Lad den ligge og fortsæt med det, der endnu virker, indtil man begynder forfra igen. God leg og grin til jer!

Se animationen

Beskrivelse

I en kreds af syv til tolv personer kaster den første person en ærtepose til en af de andre i kredsen. Dog ikke til de nærmeste sidemakkere. Den næste kaster ligeledes og dermed er de begyndt på et mønster af kastebaner mellem medlemmerne som de må huske indtil der er fremkommet et mønster og alle i kredsen har både modtaget og afleveret ærteposen. Det er vigtigt, at alle er med på, hvornår man begynder på hele mønsteret igen, og den første mand igen står med ærteposen. Når mønstret kører og alle er bekendt med hvem de modtager fra og hvem de afleverer til er det muligt at sætte endnu en ærtepose i cirkulation efter samme princip.
Altså den anden pose starter også hos ‘den første person’ i kredsen.
Når kredsens medlemmer magter denne opgave kan der bare sættes endnu flere poser i spil. Både koncentration, opmærksomhed og timing skærpes, hvis foretagendet skal lykkes.

Variation

Kastegenstande kan varieres med store, små eller bløde bolde og det er lige relevant at sidde som at stå i kredsen.