RubiksCube i bevægelse

Videresend til kollega

Rekvisitter

1 sæt markeringsbrikker, kegler og måtte.

Sådan gør du:

Område

I klasselokalet, i en gymnastiksal, på gangen eller udenfor på græsset finder I et rimeligt stort areal tømt for inventar/ting.

Opstilling af kegler

Der bliver opstillet en firkant med fx 9 kegler i tre forskellige farver… ligesom siden på en Rubiks cube.

Start

I passende afstand fra de farvede kegler markerer I startpunktet evt. med en stor kegle.

Skiftevis

I skiftes til at løbe hen for at flytte én kegle af gangen. Ved skift kan I klappe hinanden i hænderne eller give ‘High five’.

Flytte farver

I det første step, når du/I løser ‘Rubiks terningen’, er det at samarbejde om at få en farve på plads fx en linje med røde kegler.

Facit

Når alle tre farver er blevet samlet i tre linjer er opgavens facit fundet.

Mange muligheder

Der er mange muligheder i opstillingen af kegler – fx 12 kegler i fire farver.

Flere hold

Det er oplagt at være flere hold, der kæmper mod hinanden. Husk, opstilling af flere Rubiks Cube (en side af terningen).

Afrunding

Der findes jo flere end 1.000 måder at samle en professorterning på… det gælder bare om at finde den måde, der er hurtigst. God spil.

Se animationen

Beskrivelse

Rubik’s Cube til både ben og hoved.
I en passende løbe-afstand fra startlinjen er der opstillet en måtte med farvede kegler, der ligner siden af en professorterning. Deltagerne er inddelt i små hold. En ad gangen og på skift løber første mand fra gruppen hen til måtten og flytter eller ombytter to kegler. Opgaven for holdet er at skabe tre linjer af ensfarvede kegler, hvis der i alt er ni kegler. Men aktiviteten foregår efter samme skabelon, hvis der indgår flere eller færre kegler. Opgaven er at samarbejde, løbe og hurtigt udtænke, så keglerne stå i ensfarvede linjer.