daglig dosis
Daglig dosis af bevægelse til mellemtrinnet
Daglig dosis af bevægelse til udskolingen
Hvad er Daglig Dosis af bevægelse?
Materialet består af både gode velkendte og nye holdbare aktiviteter, der over fx 3 måneder giver facilitering og stilladsering til eleverne på to vigtige planer. Aktiviteterne bidrager dels i opbygning af kropslige kompetencer og dels til udbygning af relationer og kommunikation mellem elever.
Adfærd og samvær er knyttet til et ønske om samskabelse eller integration mellem kropslige, verbale og sociale tegn og sproglige udtryk.
Det tilsigtede gentagelsesmønstre over flere uger sikrer, at oplevelser for de unge flytter og udvikler sig fra oplevelser til erfaringer og færdigheder. At kunne noget og at blive gyldig deltager i en aktivitet kan bidrage med følelsen af på samme tid at blive både “kropsklog” og social kompetent.
Sådan bruger du plakaten:
Nu har du også adgang til den digitale udgave af Daglig Dosis plakaterne. På plakaterne kan du både scanne QR-koden for at se animationen og klikke på den enkelte dag, for at komme på aktiviteten med dens detaljerede instruktioner.
daglig dosis af aktiv læring
Hvad er Daglig Dosis af Aktiv Læring?
Her sætter vi fokus på læring i bevægelse – aktiv læring. Med de to kompendier får I et program, der består af gode og holdbare aktiviteter, der understøtter det fagfaglige arbejde med læring i bevægelse på to planer:
- Dels at flytte de traditionelle rammer for undervisningen ’på stolen ved bordet’ til nye aktive rum
- Dels at skabe mere bevægelse i undervisningssituationen og fortsat fastholde det faglige
I får konkrete øvelser og bevægelsesaktiviteter i 3 stier, som hver især passer til bestemte aldersgrupper (indskolingen-mellemtrinnet og udskolingen). Aktiviteterne kan bruges på tværs af fag og områder.
daglig dosis af motorik
Motorik træet...
Kronen og de store forgreninger
Færdigheder, kreativitet, sociale relationer. Hemisfærespecialiseringen – De to hjernehalvdele arbejder sammen. Kognition, hvor man er bevidst om det man gør.
Stammen – grundlege
Det limbiske system. Automatisering af grundmotorikken via leg. Følelser og sociale erfaringer er i fokus.
Roden – grundmotorik
Hjernestammen – refleksstyrede bevægelser som er afhængige af et velfungerende sanseapparat. Komme fra liggende til gående.
daglig dosis af Trivsel
Kompendium – Trivsel – DIG og de andre
Hent hæftet Trivsel til skoler med inspiration til øvelser, der styrker elevernes trivsel og klasse-fællesskabet. Du får bl.a. faglige viden om bedre social udvikling samt to flotte trivselsplakater.
Med dette hæfte får du 36 siders spændende bevægelsesaktiviteter, der sætter fokus på trivsel og social udvikling. Aktiviteterne er lette at gå til og kræver ingen eller få rekvisitter. Med dette hæfte får du et komplet forløb med forslag til arbejde med trivsel før, under og efter aktiviteten på alle alderstrin i skolen.
Mindre risiko og positive effekter
Regelmæssig fysisk aktivitet styrker generelt trivselsindsatsen. Tilsvarende befordrer den fysiske aktivitet specifikke aspekter af både fysisk, psykisk og social sundhed hos børn og unge. Fysisk aktive børn har væsentlig mindre risiko for at få symptomer på depression end mindre aktive børn, både på kort og lang sigt.
daglig dosis af Gamle lege
Kompendium – Gamle Lege og en ny tid
I hæftet finder du 20 gamle lege, hvor nydelsen fra barndommen måske stadig sidder i kroppen. Nogle af legene kan leges inden for, nogle kan leges alene eller blot med én ven, men de fleste er bedst egnet til at blive leget udenfor i en gruppe. Reglerne er ofte lette at gå til, og der kræves kun få eller ingen rekvisitter.
Gamle Lege er en kilde til samvær, sjov og fysisk udfoldelse til glæde for både os, der har leget dem, men vi inviterer så gerne de yngre med. Gamle lege kan sættes i gang lige nu og her.
Inde på midtersiderne i kompendium finder I en plakat til den aktive skolegård.
daglig dosis af Agilitytræning
Kompendium – Agility- og fodboldtræning
Med dette 20 siders kompendium får I masser af inspiration til øvelser til jeres agilitytræning. Her giver vi jer et effektivt 5-ugers træningsprogram med tips og råd til, hvilke øvelser, der er gode at passe ind i agility- og fodboldtræning. Det er nemt at scanne QR-koderne og se video/animation af de enkelte øvelser.
Kompendiet er henvendt til fodboldtrænere og klubber, og giver øvelser med bevægelighed i fokus.
Her finder I bl.a.
- Inspiration til øvelser
- Viden om agility
- Gode læringsmetoder
- Eksempler på redskaber til agilitytræning
Inde på midtersiderne i kompendiet finder I en plakat med træningsprogram, der giver overblik over de enkelte øvelser på ugebasis. Klik på kompendiet og få alt denne spændende inspiration, som I kan tage direkte med, når agility skal i fokus.
de små kulturpakker på ukrainsk
Hvad er de små kulturpakker på både ukrainsk og dansk?
Vi har lavet 2 hæfter med de velkendte bevægelsesaktiviteter oversat til ukrainsk.
5 aktiviteter til børn i alderen 5-8 år og 5 aktiviteter til børn i alderen 9-13 år. Ialt får du 10 forskellige aktiviteter, der er lige til at gå til og som kan skabe grokraft til fællesskaber, dels i klassen, men også i brobygningen og interaktionen med andre børnegrupper.
Hjerteordene er udvalgte ord fra De 120 hyppigste ord, der er kategoriseret som de ord, der er tættest på mit hjerte eller nær-relation til selvet.