Stjernebingo

Videresend til kollega

Formål

Motion, bevægelse, repetition og samarbejde.

Rekvisitter

Bingoplader og opgaver svarende til fag og emne. Blyant til hver elev / hvert hold.

Sådan gør du

Forberedelse

Underviseren, eventuelt i samarbejde med eleverne, hænger opgaver op udenfor klassen. Opgaverne skal hænge forholdsvis samlet.

Bingoplade

Underviseren udleverer en bingoplade til hver elev eller hver gruppe.

Facit

På bingopladen står en masse facit, alt efter hvilke fag og emne I arbejder med. Det kan f.eks. være lilla, grå og brun i billedkunst.

Find opgave

Når underviseren sætter aktiviteten i gang, skal eleverne ud og finde den opgave, som hænger sammen med facit på bingopladen. F.eks. står der rød + blå på en af opgaverne, den skal eleverne finde, hvis der står lilla på deres bingoplade.

Godkendes

Når en elev eller gruppe har fundet den rigtige opgave og facit, skal dette tjekkes af underviseren, før eleverne fortsætter med at finde næste opgave, som passer til deres bingoplade. God fornøjelse.

Beskrivelse

Eleverne får udleveret en bingoplade hver eller i par/grupper. Rundt på skolen eller i skolegården er der hængt opgaver op, de skal hænge forholdsvis samlet. Aktiviteten starter i klassen. På pladen står der, hvad eleverne skal ud at finde f.eks. i faget billedkunst: Lilla, grøn, grå mv. Eleverne skal så ud og finde den opgave, hvor farvesammensætningen giver det ønskede resultat (f.eks. står der lilla på bingopladen, skal eleven finde opgaven rød + blå). Det er underviseren, der afgør rækkefølgen af opgaverne. Hver gang en opgave er løst, skal eleverne tilbage til klassen og vise resultatet – og eleverne sendes derefter videre til næste opgave. Den eller dem der først får fuld plade, har vundet.

Variation

I faget matematik kan der på bingopladen stå 12, 65, 150 mv., og eleverne skal ud at finde den opgave, hvorpå regnestykket giver det ønskede resultat. Er aktiviteten for indskolingen, skal de måske bare ud og finde et tal magen til det, de har på pladen – eller højere eller mindre end. I dansk kan I finde U.O. udsagnsord, N.O. navneord, T.O. tillægsord mv. – og eleverne skal ud at finde den opgave, som giver det ønskede resultat (f.eks. U.O. = jeg løber). Kristendom: Jul, påske, lang fredag mv. – og eleverne skal ud at finde den opgave med det rigtige svar (f.eks. jul = Jesu fødsel).